Over ons

 

De kofferbakmarkt Vledder wordt georganiseerd door Stichting Vrijwilligers Helpen Vrijwilligers VHV en is opgericht in 2008. Het begon heel voorzichtig met tien auto’s in het centrum van Vledder Inmiddels is dat aantal vele malen gegroeid tot zelfs over de honderd. De markt is niet meer weg te denken en staat mede bekend om haar gezelligheid.

De mannen die deze markt op poten hebben gezet en er een succesvolle activiteit van hebben gemaakt zijn allen zeer actief voor hun Drentse brinkdorp. Voorzitter Hendrik Dooren zit in allerlei organisaties die met het maatschappelijk belang van Vledder te maken hebben, secretaris Hans Beun is al jarenlang marktmeester van de Vledder Zomeravondmarkten. In de organisatie van de Kofferbakmarkt Vledder zitten meer marktmeesters, namelijk Arnold Pannenborg en Gerard Weenink. Met penningmeester Martin Alta is de organisatie, de Stichting Vrijwilligers Helpen Vrijwilligers (VHV), compleet.

Ervaring in het houden van markten is er dus volop, want naast de Zomeravondmarkten was het vijftal nauw betrokken bij vele andere evenementen in Vledder, o.a. de Vledder Kerstmarkt Vertel ze dus niet hoe ze een markt moeten houden.

In 2008 was de eerste Kofferbakmarkt. Een markt die nergens anders in de regio werd gehouden. Er kwamen toen tien deelnemers op af. We vroegen en vragen nu nog steeds € 5,00 voor een standplaats van de deelnemers. In de loop der jaren groeide het aantal deelnemers uit tot gemiddeld zo’n tachtig. Ze komen uit de hele regio. Het record staat op 116 en dat hopen we nog eens te breken.

Het doel van deze markt is zoveel mogelijk geld binnen te halen om lokale initiatieven financieel te ondersteunen. ‘De opbrengst van alle markten gaat naar verenigingen in Vledder en Vledderveen.

We kunnen zo het vrijwilligerswerk dat door vele organisaties worden verricht financieel een handje helpen. Het is leuk en tegelijk dankbaar werk.

Er zijn niet veel regels voor de deelnemers van de Kofferbakmarkt Vledder. De deelnemers hoeven zich niet van te voren aan te melden. De regels zijn dat iedere deelnemer een kleed achter de auto mag leggen. Dat kleed mag zo breed zijn als de auto is en daar kan hij of zij de handel uitstallen. Makkelijker kan het niet.